Inga träd ivägen

Inga träd ivägen

Tjenare bloggen! Jag sitter nu belåten och njuter av solen på min uteplats hemma i Uppsala. Tänk vad lite trädfällning kan göra vardagen bättre. I våras byggde jag en uteplats och när det var klart så insåg jag att några av mina träd på tomten skymde solen på dagen. Under kvällen hade jag sol många timmar och eftersom att det här arbetet gjordes på eftermiddagarna och kvällarna efter jobbet så la jag aldrig märke till att det var skugga hela dagarna. Det var först några veckor efter att det var klart som jag upptäckte att det fanns någon sol och då fanns det egentligen bara ett alternativ, nämligen trädfällning. Totalt var det tre träd som skyddade uteplatsen från solljus och det där parasollet som jag hade köpt blev helt värdelöst. Det var ganska bastanta träd som behövde fällas och jag vågade inte riktigt göra det själv. Därför kontaktade jag ett företag i Uppsala som utför trädfällning och jag fick hjälp med det ganska omgående. Sen kom sommaren och det blev väl inte riktigt som någon hade tänkt sig, åtminstone inte vädermässigt. Kalla vindar och en massa moln på himlen var inte något som jag hade beställt den här sommaren, så jag har faktiskt inte utnyttjat min uteplats någonting. Däremot verkar det som att solen har hittat till Sverige igen och så även värmen, med en vecka kvar på min semester så ser det ut som att jag åtminstone kommer få några dagar med den där värmen vi vanligtvis brukar ha. Det är visserligen lite för sent men jag får vara glad för det lilla och framförallt så är det skönt att jag nu kan ligga ute i min soffa och njuta av solens varma strålar. Nästa vecka är det tillbaka till jobbet som gäller och det skulle inte förvåna mig om det är då som det bästa vädret kommer.  


Kommentarer är stängda.