Inga mera trädgårdsarbeten

Inga mera trädgårdsarbeten

God dagens bloggen!

Vill ni veta något som är fruktansvärt tråkigt att göra men som jag har lyckats undvika en bra tid framöver nu. Det är trädgårdsarbeten jag pratar om, finns det något som är så långtråkigt som att kratta löv och klippa gräset? Jag tror faktiskt inte det. Därför har jag anställt Christofes Allfix så att jag kan få hjälp med trädgårdsarbeten så att jag slipper göra det själv. Jag kommer få hjälp i början av maj så att jag lugnt och skönt kommer kunna luta mig tillbaka samtidigt som min trädgård kommer att tas hand om. Här i Trelleborg kommer våren relativt tidigt och jag vill därför vara ute i god tid. Det som är lite komiskt med att jag inte tycker om trädgårdsarbeten är att jag i flera år sommarjobbade som fastighetsskötare där jag hade ansvar för trädgårdsarbeten på olika badplatser och lekplatser. På den tiden var det någorlunda lugnt, jag körde mycket åkgräsklippare och då satt jag bara på klipparen och lyssnade på musik. Hade det varit så enkelt här hemma så hade jag nog gjort det också, men här i Trelleborg har jag inte riktigt en trädgård som är anpassad efter åkgräsklippare. Jag var ett tag inne på att köpa en robotgräsklippare men det är lite för mycket träd och stenar som ligger på tomten vilket gör att jag ändå hade behövt gå ut med trimmer och då kändes det inte värt det. Det värsta är alla löven som lägger sig på backen från alla träden, jag vet inte riktigt vad jag har förtjänat för att ha så mycket träd runt omkring mig som tenderar till att tappa löv ofantligt ofta. På hösten känns det som att lövkrattning skulle kunna vara ett heltidsarbete och det är många gånger som jag har funderat på att strunta i det helt och hållet.  


Kommentarer är stängda.