Spara pengar på att ”Röka”

En idé som seglat i mitt huvud ett flertal gånger genom åren, som också dök upp då min kusin lyfte det för ett tag sedan. Är att man skulle kunna ha ett sparande motsvarande kostnaden för att röka eller att snusa.

Min dygd

Sedan i somras har jag fått upp den kostsamma vanan att snusa. Även fast jag inte snusar så mycket, blir kanske 2 dosor i veckan. Tidigare har jag inte sett det som att jag snusar. Jag såg det som att jag tog en snus ibland för att det var gott, men efter en semesterresa då mitt snus tog slut insåg jag att jag hade skaffat mig ett litet beroende.

Vad kan jag göra?

Det första man tänker på är ju att det enklaste vore att bara sluta. Det andra är att jag skulle sluta och lägga pengarna på hög och göra något kul för det. Det tredje är, då jag tror att jag vill fortsätta snusa, i alla fall i någon mån. Är att tvinga mig själv att lägga undan motsvarande belopp till något målsparande.

Varför göra detta?

Skulle man göra något av de två första alternativen skulle väl anledningen vara för att sluta snusa. En anledning, om man inte snusar och röker kan ju vara för att motivera sina kompisar att sluta, genom att visa upp att pengarna man själv lagt undan har faktiskt räckt till att köpa en resa eller dylikt.

För mig tänker jag att det kanske kan bli en motivator framöver till att sluta. Just nu känner jag inget behov av att sluta utan jag tar pengar från mina fickpengar och är helt ok med att lägga det på snusande. Men skulle jag börja få upp kapital om jag sparar samtidigt kanske det motiverar mig.

 

Har ni gjort något liknande?

Be the first to comment on "Spara pengar på att ”Röka”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*