Månadsrapport – Maj 2017

Maj har varit ytterligare en semestermånad. 5 dagar i Prag och en natt i Köpenhamn stod för semesterutgifterna denna månad. Det övertrasserade semesterbudgeten lite grann men inte så farligt. Jag lägger undan 3 500kr i månaden till semester. Denna resa gick på mer än 3500kr men de pengarna tog jag från semesterbudgeten, vilket kommer göra att det slår hårt på denna månadsrapport men ligger enligt plan på årsbasis.

Portföljen

Jag har i skrivande stund 2 portföljer. En aktieportfölj som jag redovisar här och en fondportfölj där jag sätter in 5000 kr i månaden.

Min aktieportfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

Under månaden har jag sålt PHI, Dometic, Gränges, minskat i NOTE och köpt Nordic Leisure, Detection Technology Oyj. Jag har även fått utdelning i Gränges, Volati Pref, Capio, Protector Forsikring, Evolution Gaming och NOTE.

 

Portföljen har gått upp 5.16% under senaste månaden. Att jämföra med index som gått upp 1.02%. Hittills i år är min portfölj upp 14.18% medans OMX är upp 9.77%. Mitt månadssparande i fonder ser ut som nedan:

Länsförsäkringar Global Indexnära 20 %
Swedbank Robur Access Global 20 %
Didner & Gerge Global 10 %
SPP Sverige Plus 15 %
Didner & Gerge Aktiefond 10 %
Fidelity Emerging Markets A-USD 10 %
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %
Carnegie Indienfond 5 %

Min Networth

Denna Networth-bild är lite missvisande då min lägenhetsförsäljning och lägenhetsköp syns.

 

Jag har haft lite kostnader sedan flytten samt semester vilket har gjort att jag har mindre likvider denna månaden än förra. Savelend tickar på med avkastningen och jag funderar på om jag ska placera om lite pengar från Savelend-portföljen.

På bostad ser vi att jag har köpt upp mig till en mycket dyrare bostad. En stor anledning till att den är mycket dyrare är att jag ägde min förra bostad med en kompis. Jag köpte den nya bostaden för 3 110 000 men jag har valt att värdera den till 2 950 000 här då jag tycker att jag betalade lite av ett överpris. Vi ser också att bostadslånet har ökat drastiskt. En tabbe är att CSN-lånet har ökat då jag i samband med flytten inte han få över Autogiro till min nya bank, vilket gjorde att jag åkte på 450kr i påminnelseavgift från CSN. Onödiga pengar…

Aktierna har ökat bra, jag har satt in 5000kr men resten är uppgång.

På det stora hela ökade min networth och jag harvar på mot miljonen!

På återseende!
Hobbyekonomen

Be the first to comment on "Månadsrapport – Maj 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*