Månadsrapport – Juni 2017

Juni spenderades hemma i Stockholm, förutom en knapp vecka nere i skåne för lite studentfirande. Den största utgiftsposten för månaden var köp av PT-pass som en del av en tävling jag gett mig in på, på fyllan så klart. Jag motiverar köpet av PT-timmar med pengar jag får tillbaka på skatten samt en bonus vi får från jobbet när året har gått bra. Det belastar dock denna månaden då skatten kommer senare på året.

Portföljen

Jag har i skrivande stund 2 portföljer. En aktieportfölj som jag redovisar här och en fondportfölj där jag sätter in 5000 kr i månaden.

Min aktieportfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

Under månaden har jag ökat mitt innehav i Nordic Leisure och sålt Attendo.

Portföljen har gått upp 9.65% under senaste månaden. Att jämföra med index som gått upp 1.27%. Hittills i år är min portfölj upp 24.43% medans OMX är upp 11.17%. Mitt månadssparande i fonder ser ut som nedan:

Länsförsäkringar Global Indexnära 20 %
Swedbank Robur Access Global 20 %
Didner & Gerge Global 10 %
SPP Sverige Plus 15 %
Didner & Gerge Aktiefond 10 %
Fidelity Emerging Markets A-USD 10 %
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %
Carnegie Indienfond 5 %

Min Networth

Denna Networth-bild är lite missvisande då min lägenhetsförsäljning och lägenhetsköp syns.

Som jag nämnde innan har jag haft ett stort köp i form av PT-timmar. Likvida medel minskade. Aktier ökade mycket och Savelend tuffar på. Jag har lagt 100 000 extra hos Savelend just nu i väntan på att placera de pengarna i aktier i ett onoterat bolag.

På skuldsidan så har jag ännu inte börjat betala av på mitt nya bolån utan första avbetalningen ligger i slutet av Juni. När det gäller CSN-lånet så vart det en påminnelseavgift på 450kr då jag bytte bank i och med bostadsflytten.

Aktierna har ökat bra, jag har satt in 5000kr men resten är uppgång.

På det stora hela ökade min networth med 0.9%.

På återseende!
Hobbyekonomen

Be the first to comment on "Månadsrapport – Juni 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*