Månadsrapport – Juli 2017

Då har ytterligare en månad sprungit förbi. En mycket rolig månad som innehöll allt från dykning till tatuering. Det lämnade dessvärre hål i plånboken. Återigen ser man över månaden under semestermånader och inser att man spenderar en hel del pengar under semestern. Jag har en stående överföring på 3 500 kr i månaden som är vigd åt semester, men det tycks inte räcka till. Hur gör ni andra, spar ni månadsvis under året inför semestern eller tar ni det som det kommer?

Portföljen

Jag har i skrivande stund 2 portföljer. En aktieportfölj som jag redovisar här och en fondportfölj där jag sätter in 5000 kr i månaden.

Min aktieportfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

Under månaden har minskat mitt innehav i Nordic Leisure och sålt 1 Inwido-aktie för att betala skatt.

Portföljen har gått ner 0.81% under senaste månaden. Att jämföra med index som gått ner 4.69%. Hittills i år är min portfölj upp 23.43% medans OMX är upp 5.84%. Mitt månadssparande i fonder ser ut som nedan:

Länsförsäkringar Global Indexnära 20 %
Swedbank Robur Access Global 20 %
Didner & Gerge Global 10 %
SPP Sverige Plus 15 %
Didner & Gerge Aktiefond 10 %
Fidelity Emerging Markets A-USD 10 %
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %
Carnegie Indienfond 5 %

Min Networth

Denna Networth-bild är lite missvisande då månadsinsättningen i aktier och fonder syns som avkastning syns.

 

Som jag nämnde har det varit en dyr månad. Jag har dock några tusen utlånade som inte syns här i bilden. Men allt som allt backar jag ändå 1.15% för månaden. Jag väntar mig dock att få in lite kapital i Aug/september som ska täcka upp för förra månadens köp och en del av denna förlust.

På återseende!
Hobbyekonomen

Be the first to comment on "Månadsrapport – Juli 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*