Månadsrapport – Januari 2017

2017 har haft en rivstart och det känns lite galet att det redan är dags att skriva månadsrapport för Januari. Något jag kanske ska tillägga är att jag mäter månader 25-25e vilket är anledningen att jag publicerar inlägget redan nu. Något som hänt under januari är att jag förflyttat 45 000 från min vanliga aktieportfölj till ett onoterat aktiebolag som jag lagt under ”Investerad i företag”.

Aktieportföljerna

Jag har i skrivande stund 2 portföljer.

Aggroportföljen

En lite mer aggressiv som till större del utgörs av utlänska placeringar. Den ser ut som följande:

I denna portfölj har jag tagit ut pengar för att köpa den onoterade aktien. Jag har också köpt lite mer i Paradox för likvida medel.

 

Portföljen har ökat med 0,82% under månaden. Inte speciellt mycket och det kan bli så att denna portfölj avyttras om jag utför ett lägenhetsköp framöver.

 

Normala Portföljen

Min normala portfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

I denna portfölj sålde jag ut fonderna jag hade förra månaden och köpte mer i Protector.

Portföljen går sakta men säkert uppåt och har ökat med 2,99% under Januari.

 

Min Networth

Januari har blev dyrare än jag räknat med men det ska bli intressant att se om utfallet för Januari ligger enligt planen för att nå mina mål för 2017 som jag skrev om i årssammanfattningen här.

Vi ser här att min totala networth ökade med 1,28% under Januari. Det innebär i siffror 11 385 kr vilket innebär att jag fallet på målsnöret då målet är att hålla en nivå på 11 793 kr per månad. Den största ökningen procentuellt stod mina aktier och fonder för med 3.01% eller 6 384 kr. Savelend tuffar också på bra och ökade med 0,79% eller 2 560kr.

En liten fotnot är att jag valde att lyfta bort investeringen i det onoterade bolaget även från decembers siffror så vi skulle få se den procentuella skillnaden i uppgång/nedgång när det gäller mina aktier.

Nu ser jag fram emot nästa månadsrapport där 900 000kr-barriären ska brytas.

På återseende!
Hobbyekonomen

 

Be the first to comment on "Månadsrapport – Januari 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*