Månadsrapport – April 2017

April har varit en enorm utgiftsmånad. Årskort på SL inhandlat, en hund(!) som jag gav bort i julklapp inhandlad (ej billigt). Samt en hel del kostnader knutet till flytten i månadsskiftet april/maj. Detta slog hårt på resultatet för månaden och ger mig en stor uppförsbacke att ta igen.

Portföljen

Jag har i skrivande stund 1 portfölj. Jag tog bort min Aggro-portfölj till förmån för att kunna köpa min nya lägenhet. De pengarna ligger nu som handpenning för min nya lägenhet.

Min normala portfölj består oftast av svenska aktier och är en KF där jag också brukar teckna IPOs. I skrivande stund ser den ut såhär:

Under månaden har jag sålt Betsson och köpt och sålt Avensia. Jag har också fått utdelning i Dometic Group och Attendo. Pengarna från försäljningarna och utdelningen las på att köpa in Phase Holographic Imaging PHI AB och öka upp Capio.

Portföljen har gått upp 2.56% under senaste månaden. Att jämföra med index som gått upp 2.37%. Hittills i år är min portfölj upp 5.21% medans OMX är upp 6.85%. Jag har lagt in ett månadssparande som kommer gå in på ett fondkonto där jag placerar pengarna enligt nedan:

Länsförsäkringar Global Indexnära 20 %
Swedbank Robur Access Global 20 %
Didner & Gerge Global 10 %
SPP Sverige Plus 15 %
Didner & Gerge Aktiefond 10 %
Fidelity Emerging Markets A-USD 10 %
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %
Carnegie Indienfond 5 %

I följande månadsrapporter har jag tänkt att jämföra avkastningen mellan de olika portföljerna.

Min Networth

Som tidigare nämnt vart det en riktigt dyr månad. Tror faktiskt det är den dyraste månaden jag varit med om.

 

I bilden ser vi tydligt att det är likvida medel som minskat. Savelend och Aktierna tuffar på. På skuldsidan så har jag justerat CSN-lånet som verkar ha ökat under månaden med några kronor av någon anledning. Bostadslånet ligger kvar på samma nivå då månadens dragning redan hade gått när jag skrev förra månadens rapport.

Denna månad innebär att jag är tillbaka på samma networth som jag låg på under Januari. Det innebär att det får jobbas ännu hårdare under resterande år för att nå mina mål.

På återseende!
Hobbyekonomen

Be the first to comment on "Månadsrapport – April 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*