Följ din portfölj i Google Docs

Jag har fått ett antal förfrågningar om hur jag satt ihop min portfölj i Google Docs. Det var något jag började med för något år sedan då jag hade aktier hos olika nätmäklare. Jag ville ha en bra översikt på mina totala tillgångar.

Hur går man tillväga?

Börja med att skapa ett google-konto om ni inte har något. Gå in på http://drive.google.com och registrera ett konto. När ni har gjort det så skapar ni ett ”Google Kalkylark”.

Sätt sedan upp rubriker som ni vill ha. Jag valde att ha Aktier, Antal aktier, köpt för, nuvarande pris, Vinst/Förlust, % avkastning, Andel av portfölj.

Sedan gjorde jag så att jag skapade en till sida i samma dokument. Där jag hämtar in datan för aktierna.

Här gäller det att hämta in data från rätt källa. Jag använder mig av Google Finance och Yahoo Finance. Jag börjar först med att söka efter aktien jag vill lägga in på google finance. Om den finns där så fyller jag i cellen under ”Current Price” med rätt aktie. T.ex. för Attendo AB:

=GoogleFinance(”STO:ATT”)

Då hämtas nuvarande värdet för Attendo till den cellen (84.4 i bilden ovan).

Om det är en aktie som inte finns på Google Finance använder jag mig av Yahoo Finance. Då söker jag upp aktien där och hämtar ut koden för aktien. T.ex. som med Evolution Gaming så fyller jag cellen med:

=IMPORTDATA(”http://finance.yahoo.com/d/quotes.csv?s=EVO.ST&f=a ”)

Där EVO.ST är koden som jag hittat på Yahoo Finance hemsida.

När jag byggt upp alla mina aktier här så går jag till första Tab:en där jag har portföljen. Där skriver jag in inköpspris för respektive aktie, sedan på nuvarande värde tar jag antal * current price på sida 2.

Om det är så att jag har någon aktie som inte handlas i Svenska kronor, så multiplicerar jag med kursen för just den valutan. T.ex. för Protector Forsikring

=HELTAL(Round((Blad2!D7)*B7,2))*GOOGLEFINANCE(”CURRENCY:NOKSEK”)

 

Hör gärna av er om ni har några frågor, eller om ni har något annat kul sätt att göra det på!

/Hobbyekonomen

2 Comments on "Följ din portfölj i Google Docs"

 1. Hej! Det här var mycket intressant! Jag undrar om det skulle gå att göra samma sak för fonder och hämta kurserna från Avanza? Skulle vara mycket tacksam för tips på det.
  Hälsningar / Jonas

  • Hobbyekonomen | 25th juli 2017 at 2:37 e m | Svara

   Hej Jonas,
   Kul att du tycker det var intressant. Jag har hittills inte hittat något sätt att hämta kursdata för fonder tyvärr. Avanza har inget öppet API så vitt jag vet, och nu verkar till och med Yahoo Finance ha lagt ner. Så det är bara Google Finance som funkar, som tyvärr inte har alla mindre bolag.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*